Kulturpenge

by

For to år siden fik Odense en hel del positiv opmærksomhed på at sætte penge af til landets første litterære koordinator. Da Kulturmaskinen åbnede, blev stillingen lagt der, og Tomas Thøfner blev ansat på halv tid. Litnet blev til for at hjælpe koordinatoren på vej, men det har været en nem opgave, for han kan sagtens selv.

Odense vil også gerne være friby for forfulgte forfattere og får en hel del positiv omtale på det nu. Fint! Eneste problem er, at halvdelen af pengene skal findes ved at nedlægge stillingen som litterarær koordinator. Den anden halvdel skal kulturministeren finde, men det forlig er ikke på plads endnu.

Kære politikere! I kommunens nye kulturpolitik står der nok så flot, at byens kulturliv skal bæres frem af “kulturelle dynamoer – enkeltpersoner, kunstfaglige miljøer eller kulturelle institutioner”. I har det hele her: en faglig kapacitet (Tomas Thøfner har lige fået et treårigt arbejdslegat fra Statens Kunstfond), bakket op af forfattere, undervisere og forskere og med Kulturmaskinen som sit arbejdssted. Hvis ikke det passer til jeres definition af en kulturel dynamo, hvad gør så?

Så firbyordning, ja tak, men giv nu lige den litterære koordinator en chance.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: