En pelshandlers eventyr

by

For noget tid siden hjalp jeg min mors gode ven med at støve et gammelt stereoanlæg af og installere det i hans bibliotek. Jeg ankom med skruemaskine og vaterpas først på eftermiddagen, og vi begyndte at måle ud på væggen og afprøve elektronikken. Mens vi arbejdede talte vi lidt om litteratur. Min mors ven er som pensioneret boghandler af den gamle skole (dengang man skulle have læst en bog for at kunne anbefale den til en kunde) særdeles velbevandret i litteraturen, og det er altid interessant at lytte til hans tanker og spørgsmål. Efter nogle timer lå nålen i rillen på de gamle vinyler og gamle jazzslagere knitrede i højtaleren.

Som tak for hjælpen fik jeg senere en flaske rødvin og to bøger, som han mente kunne interesse mig. Den ene, En pelshandlers eventyr, læste jeg samme aften. Bogen er fragmenter af en roman som forfatteren Dylan Thomas aldrig fik skrevet færdig. Ideen var ifølge forordet: ”… at vise, hvordan det gik et Menneske, der som han selv tog Livet, som det kom. Hovedpersonen Samuel Bennet skulde tiltrække Eventyret ved sin egen stillestående Mangel paa Eventyrlyst og naturlige Acceptering af enhver Situation. Han skulde acceptere Livet som et nyfødt Barn, der er blevet gjort ansvarlig for sig selv. (…) Livet skulde komme til ham. Folk skulde komme, og de skulde bringe ham Livet. (…) Saa, paa ét eller andet Tidspunkt, et Tidspunkt, der ikke vilde kunne forudsiges, skulde han se sig tilbage og opdage, at han havde fældet et Hudlag, en Pels.

Lad mig straks anbefale bogen, hvis den er at finde nogen steder på biblioteker og i antikvariater. Den er sjov og vild og båret af en rå form for konsekvens.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: