Tal R

by

Da jeg startede med at skrive, kasserede jeg mange tekster, fordi jeg kunne se, at den ide jeg begyndte på ikke lod sig realisere. Siden hen har jeg tvunget mig selv til at lade elementer af uforudsigelighed være en del af processen.

For et stykke tid siden så jeg et interview på DR 2 med billedkunstneren Tal R. Han blev spurgt om, hvordan han kommer i gang med sine billeder og sagde noget i stil med, at man altid har noget med i lommen, når man begynder, en tanke eller en ide. Pludselig, når man er midt i arbejdet, opdager man, at det man havde med i lommen er forsvundet ud af billedet. Det lød genkendeligt for mig. Som regel har jeg noget med i lommen, når jeg starter på en tekst, men af og bliver tanken bare en undskyldning for at komme i gang, en affyringsrampe for noget andet. Således forsvinder den oprindelige ide umærkeligt ud af teksten. Irriterende og skønt!

Reklamer

4 kommentarer to “Tal R”

 1. Tomas Thøfner Says:

  Hej Thue
  Det var rart at høre at du læste mine blogindlæg, og nu synes jeg at jeg ville melde at jeg læser dine. Det er helt rart at have fornemmelsen af at der er læsere derude, ikke 😉

  Kender i øvrigt udmærket det du beskriver. Min egen oplevelse er at idéer er nemme at få, også gode idéer. Problemet er bare at materialet kommer et andet sted fra, det er sjældent at man kan bruge selve den gode idé til noget. Selvom idéen kommer fra én selv, kommer det alligevel til at minde om en gæst ved middagsbordet som har en enorm god idé til hvad man skal skrive om …

  God vind
  Tomas

  • thuef Says:

   Hej Thomas,

   Tak for kommentaren. Ja, det er nu rart at vide, at der er læsere. Man kan jo godt have fornemmelsen af, at man sidder og skriver lige ud i det tomme rum. Jo har dog sendt mig en mail, hvor hun fortæller, at der rent faktisk er hits på bloggen! For øvrigt er det godt at se (som gammel fynbo), at der sker noget på litteraturfronten i Odense. Pøj-pøj med arbejdet.

   Thue

 2. Philip Says:

  Hej Thuef
  Fin blog du har.
  Kan du huske hvilket tv program det var du havde set, hvor Tal r medvirkede?

  På forhånd tak,
  Venlig hilsen Philip

 3. Thue Says:

  Hej Phillip,

  Nej, det kan jeg ikke huske. Måske var det Deadline 2. sektion …

  Thue

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: