Følelser i konflikt, og tak for nu

by

Så er februar vist ved at være gået, og jeg siger tak for denne runde blogging. I går aftes startede Odense Lyrikfestival, og det var en glimrende aften med en række  fine digtoplæsninger, bl.a. Lone Hørslev og Niels Lyngsø, en god musikalsk oplevelse med Den 4. væg, og en tour de force i et grænseland mellem sprog og lyd, da Morten Søndergaard og “hans drenge” på  rytme, støj og klange leverede en cool performance.

Alt det var godt. Det mindre gode, og det som satte mine og flere andres sind i konflikt, var at nyheden om Borgens Forlags halvering af medarbejderstaben gik rundt. Øv, øv og atter øv. Hilsner til de gode kræfter som økonomien har trængt ud, min redaktør bl.a. Og i det hele taget hilsner til alle dem som det her kommer til at berøre dybt. Selv kan  jeg være glad for at min lille bog “Punktum” når at komme. Men øv, øv, øv.

Det danske bogmarked nærmer sig stærkt fx det amerikanske, med nogle få mastodonter (der sikkert også opkøber boghandlerkæderne) og intet mellemlag. Man kan så glæde sig over det meget blomstrende og rige bunddække af deciderede con amore-forlag. Men det er alligevel ikke det samme, der er ikke stabilitet og der er uoverstigelige problemer med at få distribuet udgivelserne.

Ak ja. og Øv, øv.

Indholdet, al det der er at udtrykke, alle de henvendelser der finder suveræne former, alle de sproglige arbejder hvis ambitioner i virkeligheden er grænseløse … al det giver anledning til optimisme. Det er kun resten af virkeligheden der ikke kan følge med.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: