Jeg har fået lyst til at læse igen

by

Merete Pryds Helle og Kristina Nya Glaffey gæstede Kulturmaskinen i går aftes, til det 3. arrangement i serien Noveller Nul Ni.

KNG læste op fra det hun arbejdede på, en tekst der bl.a. handlede om et lesbisk pars overvejelser om insemination og køn, mm. Der var en ny polemisk tone i det, men også en klar linje til debutbogen “Lykkejægere” (som hun også læste fra). Fraser og klicheer og ligefor liggende tankegange bliver sat efter hinanden, i et højt tempo og med stor præcision og stilsikkerhed, så resultatet bliver en massiv strøm af genkendelse og fremmedgørelse. Både morsomt og foruroligende.

MPH fortalte medrivende og spændende om sit igangværende romanprojekt, og om de arkæologiske indsigter og erfaringer der udgør afsættet. Man kunne have hørt meget mere, både om baggrunden, og af oplæsningen. Fiktionen foregik i Mesopotamien i forhistorisk tid, og den særlige fortællerstil og synsvinkelteknik som MPH har udviklet gennem årene, var i fuld funktion, bl.a. når der blev trukket paralleller mellem nutid og fortid.  Det er ikke nemt at resumere på et par linjer, men det lød som en meget ambitiøs bog som man kun kan glæde sig til.

Til slut blev publikum opfordret til at stille spørgsmål, og denne gang var der faktisk ganske megen dialog. En fyr leverede en god replik at slutte aftenen med:

– Jeg har fået lyst til at læse igen, efter i aften!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: