Sidsel Falsig Pedersen

by

… er den ene af de to forfattere vi skal høre på torsdag (kl. 19. Kulturmaskinen).

8779731538

Sidsel Falsig Pedersen er født i 1970, hun debuterede med digte i Hvedekorn i 1994. Hendes bogdebut skete med romanen “En hel dags kærlighed” (1997). Sidenhen har hun udgivet novellesamlingerne “Ejerskifte” (2000), “Forholdsregler” (2005), og senest “Så må vi se” (2008).  Alle på forlaget Tiderne skifter.

Jeg sidder netop nu (hvornår ellers?) i toget og læser “Forholdsregler”. Det er 27 noveller á to-tre sider, som imponerer med deres præcision og tilbageholdenhed. De er indbydende at læse, også fordi sproget er enkelt og velklingende. Og så udstråler de en høj grad af psykologisk troværdighed. Der er tale om en form for realisme, men den er så æstetiseret, sat så fint i form, at det bliver til mere end bare realisme. Man læser teksterne med et poetisk blik.

Hvad novellerne handler om? Jo, om relationer mellem mennesker, om den flygtige nærhed, om vendepunkter i forhold, og som titlen peger på; om de usagte regler der gælder og overtrædes når vi mødes. Vinklen er for det meste den unge kvindes.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: