Foreløbig status

by

Foreløbig status

Jeg er i gang med at interviewe pædagogerne enkeltvis. Det kommer der spændende refleksioner ud af, ligesom de jævnligt forærer mig nye historier, som jeg udskifter med de mindst vigtige af de gamle, der ellers er filet og pudset grundigt. Sådan bliver bogen skrevet flere gange, temmelig arbejdskrævende, men nødvendigt, fordi mine samarbejdspartnere jo ligesom andre skabende væsner kommer i kontakt med hidtil ukendt stof under processen.

En tredjedel af den tid, jeg har afsat til projektet, er forløbet, og bogen er blevet så meget bog, at jeg ikke, selv med min bedste vilje, ville være i stand til at begynde forfra eller vælge en ny metode. Den har en identitet, om end skrøbelig, næsten som de børn den handler om, hvis tanker og følelser, man forestiller sig, men aldrig helt ved, om man har fattet.

Jeg minder mig selv om, at ingen af mine romaner endnu er kommet til at ligner det, de var, mens jeg bar på dem, og at de alligevel på et eller andet tidspunkt afkrævede mig respekt i den skikkelse, de nu fik.

Det anderledes ved denne lille bog er imidlertid, at andre end jeg selv har gået svanger med den, og hvis jeg ikke engang magter at ramme mit eget billede, hvordan i hele hule . . . skulle jeg så kunne ramme deres?

Nå, jeg satser på, at vi, konfronteret med det endelige resultat (som indtil videre hedder ”Historier om børnehuset fortalt til Vibeke Marx”), på stedet og i samlet flok overgiver os.

Tak for denne gang.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: