Vetoret

by

I begyndelsen tænkte jeg, at den foreliggende opgave burde have været løst af en journalist. Siden gik jeg ind for en pædagog/psykolog og atter nogle erfaringer senere en redaktør – simpelthen.

Alt sammen fordi jeg ikke kunne mærke, at jeg brugte mit forfatterhåndværk, men udelukkende forsøgte at skabe overblik og tydeliggøre.

Forleden gik det så alligevel op for mig, hvad projektet skal med en forfatter. Mit råmateriale består af mindst ti forskellige menneskers skriftlige og mundtlige stemmer, og hold da op, hvor de er – netop – forskellige. Den forskellighed vil jeg gerne have til at overleve i det færdige produkt, men for at essensen ikke skal drukne, er jeg er nødt til at barbere svulstigheder, gentagelser med mere væk, og det kræver en nænsomhed og respekt for den enkelte karakter, som jeg er vant til at udvise, når jeg skriver skønlitteratur.

Jeg har forelagt samarbejdspartnerne min konklusion, som går ud på, at de må have vetoret, hvad angår indhold, jeg når det gælder sprog. De virkede umiddelbart en smule forbeholdne, måske på grund af ordet ”vetoret”, så jeg er åbenbart ikke så nænsom, som jeg selv går og tror.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: