Begejstring

by

Litnet

1.8.08

Jeg har let til begejstring.

En gang i foråret blev jeg kontaktet af en gruppe pædagoger, som arbejder med multihandicappede børn, og havde besluttet at skrive en bog om deres arbejde. Vi mødtes, jeg blev begejstret, og vi aftalte, at indlede et samarbejde med mig som skriver 1. august.

Nu er jeg skønlitterær forfatter, så en opgave som denne ligger ikke lige for, men det var det, jeg glemte, den dag jeg blev begejstret, for de åbne ansigter, engagementet, viljen. Det hører også med, at jeg selv engang var pædagog og så let som ingenting forstod kollegaernes tankegang.

Men de seneste dage har jeg godt nok sovet lidt uroligt, for er det nu ikke mere en opgave for en journalist? Nå, min bondeanger kommer jo en postgang for sent, der er ikke andet at gøre sig end umage.

Vi har aftalt arbejdsgangen som følger: Pædagogerne har i sommerperioden været udstyret med en lille båndoptager, til hvilken de har fortalt de historier, de gerne vil formidle til verden. Den har jeg fået sammen med liste over temaer, som de ønsker behandlet, og min opgave er så at trække temaerne ud af de levende historier, stille uddybende spørgsmål til fortællerne og evt. andre involverede og få det hele til at gå op i en læsevenlig enhed.

Min største bekymring går på, om jeg er i stand til at formidle DERES historie, om jeg med andre ord kan lade være med at manipulere en smule (man er vel digter), og om jeg vover at grave lidt i ”korrektheden”, for der er jo ingen, der gider læse på hundrede forskellige måder, at ”vi elsker vores arbejde”. Og hvis jeg nu vover og magter det, hvad så hvis jeg rører ved noget, der er svært, for et eller andet må der vel være, og det påvirker medarbejdernes indbyrdes forhold eller forholdet til forældrene?

Under alle omstændigheder vil jeg for en tid indgå i et fagligt fællesskab, en salig tanke for en ellers ”lonely writer”.  

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: