snevejr

by

Det har sneet i København. I flere dage har det sneet i København, og vi er i marts, og det burde være forår, men jeg synes sgu egentlig at det er ret fedt, at det har sneet i København. Lasse Thorning kommenterede det i går, råbende gennem røg og lyden af “6 skæve” i et spil Skomager: Endelig er der lidt konsekvens!
Og jeg er helt enig. Det var sgu på tide, at det danske vejr ville noget, kom lidt i gang og gjorde et eller andet seriøst ud af sig selv i stedet for at sidde grå og kedelig og uinspireret og ikke drømme om at flytte sig.
Og dansk åndsliv har nok siddet for længe under netop sådan en sky, tænker jeg. Der har digtere, malere, musikere mm. siddet og kigget op og tænkt tanker som nåå ja og det kunne da være jeg kunne finde på en grund til at jeg skal i avisen, et eller andet der hidser mig op måske… og når det ikke er lykkedes at finde det, har de sendt en kronik om Bjørn Lomborg (manden alle tillader sig at hade og sige til hinanden til receptioner, at de altså også bare hader) ind til Politiken og en ansøgning til Kunstrådet om flere penge. FLERE PENGE, TAK!

Alt sammen fint nok. Fred være med det. Men nu hvor det sneer hvidt og skinder blåt og gult på skift, kan jeg ikke undgå at tænke: Bare dansk kunst gjorde det samme. Gid at alle tog udfordringen op og lod humør og ideer skinde igennem som solen gør det nu, så vi fik ideer og malerier og digte for fine til nogensinde at spekulere på om de skulle have statsstøtte, så vi fik originalitet inspireret af den uendelige afstand mellem jord og himmel eller hver snefnugs unikke krystal form, vi fik stormende malerier og små videofilm der ruskede om ørerne på os!
Så kære alle danskere, træd ud i vejret, og lad os glemme det tunge og skyggefulde og deadlines og selvdøde håndtryk og det blege lange ingenting og alt for meget.

Jeg glæder mig!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: