Odense Lyrikfestival, Viggo Madsen

by

Viggo Madsen, født 1943 i Esbjerg. Han debuterede med romanen Brandmand på to hjul i 1966 og udgav sin første digtsamling Samlejeg i 1969. Han er uddannet bibliotekar og har en lang række udgivelser bag sig både romaner og børnebøger med først og fremmest digte. Han har også udgivet CD’er med digte, musik og børnesange.

Viggo Madsen har altid været engageret i international kulturudveksling og har deltaget i bl.a. i Waves of the Baltic Sea, 1992, Waves of the three Seas, 1994, Fellow of the Cambridge Seminar, 1996, Dansk repræsentant i The First Round Table of European Poetry, Helsinki, 1997, og The Second Round Table of European Poetry, Maastricht, 1999.

Han er også arrangør af f.eks. dansk/marokkansk digteraften og andre internationale lyrik og litteraturevents.

Viggo Madsen fik Bukdahls bet prisen i 2006 og har tidligere modtaget adskillige andre priser.

Viggo Madsen er ofte politisk og samtidsengageret i sine tekster, men lige så ofte skriver han om almenmenneskelige forhold, som erotik, familie og dagligdagens strabadser. Hans digte er også fulde af morsomme anekdoter og finurlige groteskerier. Selv når hans humor er allermest tør, fornemmer man en medmenneskelig overærenhed og kærlighed i hans tekster.

Hans seneste udgivelse er fremtiden hænger i garderobeskabet, 2007.

Viggo har af princip altid en gave eller en overraskelse med til publikum når han optræder, så vi er spændte på at se, hvad der sker, når han afslutter Odense Lyrikfestival anno 2008 søndag eftermiddag.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: